20 Mayıs 2017 Cumartesi

Zekayı geliştirmek için neler yapmalıyız



Zeka insanların dünyaya geldikten sonra öğrenmeye başlaması ile başlar ve insanın yaşı ilerledikçe zekası da ilerler gelişir ve olgunlaşır insanların zekası üzerinde genetik faktörler de etkilidir.
Bir anne veya babanın zeka seviyesi yüksekse çocuklarının da zekasının yüksek olma ihtimali %50 dir. Zeka İnsanı diğer hayvanlardan ayıran en büyük özelliktir nsan zekası sayesinde İyiyi kötüyü ayırt eder ve doğru olanı yapar zekanın birçok çeşidi vardır insanlarda sağ ve sol olmak üzere iki beyin vardır onun yetenekleri hangisinin baskın olduğunu gösterir işte zekat çeşitleri.

1: sözel zeka:sözel zekasını kullanan biri çok iyi konuşmasıdır ve konuşmayı yazıya iyi aktarır sözel zeka okumak ve yazmakla gelişir.

2: görsel zeka: görsel zekası iyi olan biri gördüğünü hiç unutmaz ve görerek daha kolay öğrenir bu zekayı geliştirmek için görsel işlerle uğraşmak gerekir.

3: sayısal zeka: sayısal zekası iyi olan biri Sayın işlerini çok rahat yapar ve bu zekayı geliştirmek için de sayılı oyunlar oynaması gerek.

4: sosyal zeka: sosyal zekası iyi olan biri çok iyi empati yapar Bir toplumu çok rahat biçimde yönetebilir.

5: bedensel zeka: bedensel zekası iyi olan biri çok hareketlidir ve hareket ettikçe zekası artar.

6: müziksel zeka: müziksel zekası iyi olan biri notaları öğrenme de bir müzik aleti çalma da fazla sıkıntı çekmez.

7: doğasal zeka: dogasal zekaya sahip olan biri ormanları ve dogayı çok sever doğada yaşanan afetleri inceler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder